Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De voordelen van bodyscrub: Een stap naar een stralende en gezonde huid

Een van de meest effectieve manieren om je huid te verzorgen en te laten stralen is door regelmatig een bodyscrub toe te passen. Bodyscrubs hebben vele voordelen voor de huid, waaronder het verwijderen van dode huidcellen, het stimuleren van de doorbloeding en het verbeteren van de textuur en helderheid van de huid. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voordelen van bodyscrub en waarom het een onmisbare stap zou moeten zijn in je huidverzorgingsroutine.

  1. Verwijdert dode huidcellen: Onze huid vernieuwt zich voortdurend, waarbij nieuwe cellen zich vormen terwijl oude cellen naar het huidoppervlak worden geduwd. Na verloop van tijd kunnen deze dode huidcellen zich ophopen en de huid er dof en ruw laten uitzien. Bodyscrubs zijn speciaal ontworpen om deze dode huidcellen zachtjes te exfoliëren en te verwijderen, waardoor de huid er fris en stralend uitziet.
  2. Stimuleert de doorbloeding: Tijdens het aanbrengen van een bodyscrub masseer je de huid met zachte cirkelvormige bewegingen. Deze masserende handeling helpt de doorbloeding te stimuleren, wat resulteert in een betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de huidcellen. Een goede doorbloeding zorgt niet alleen voor een gezondere huid, maar kan ook helpen bij het verminderen van cellulitis en het bevorderen van een gelijkmatigere huidskleur.
  3. Verbetert de huidtextuur: Heb je last van een droge, schilferige huid? Bodyscrubs zijn geweldig om de huidtextuur te verbeteren. Door de exfoliërende werking worden de ruwe plekjes en schilfers verwijderd, waardoor de huid gladder en zachter aanvoelt. Bovendien kan regelmatige exfoliatie helpen bij het voorkomen van ingegroeide haartjes en het verzachten van droge, harde plekken zoals ellebogen en hielen.
  4. Bevordert de opname van huidverzorgingsproducten: Wanneer je regelmatig een bodyscrub gebruikt, verwijder je niet alleen dode huidcellen, maar open je ook de poriën. Hierdoor kunnen huidverzorgingsproducten, zoals hydraterende crèmes en oliën, beter worden opgenomen door de huid. Het gebruik van een bodyscrub voorafgaand aan het aanbrengen van andere huidverzorgingsproducten maximaliseert dus hun effectiviteit en zorgt voor een diepere hydratatie.
  5. Verhoogt de ontspanning en het welzijn: Naast de fysieke voordelen.

Nu weet je de voordelen en wil je wellicht ook aan de slag met een goede scrub?

Ik verkoop zelf Finse Kuusi scrub in mijn praktijk en via de website. Dit is een zeer milde bodyscrub van zuiver dennenhout met etherische olie. De Finse Kuusi Scrub is een luxe en huidvriendelijk alternatief voor scrubzout. De unieke micro dennenvezel reinigt, stimuleert en verwent zelfs de meest gevoelige huid en geeft zijdezacht resultaat. Met een zoete, frisse geur. Finse Kuusi Scrub is zeepvrij en pH-neutraal en geschikt voor dagelijks gebruik, ook bij een gevoelige huid.

Voordelen van de Finse Kuusi Scrub:

  • Geen uitdrogingen door chemische stoffen/zouten.
  • Geen gebruik van crème meer nodig.
  • Betere doorbloeding van de huid waardoor er een frissere kleur en zachtere huid ontstaat.

Het is verkrijgbaar voorzien van diverse heerlijke geuren. Ik heb deze beschikbaar in mijn praktijk.

Meer
posts