Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Reiki behandeling

Reiki is een Japanse alternatieve geneeswijze waarbij handoplegging wordt gebruikt

Reikipraktijk in Minnertsga

De huidige vorm is begin twintigste eeuw ontstaan, maar de energie waarmee gewerkt wordt is al zo oud als het leven. De monnik en spiritueel genezer Mikao Usui kreeg tijdens een wekenlange meditatie in 1922 visioenen, daarmee zou hij zijn methode hebben verdiept en verbeterd. Wat we nu Reiki noemen, heet eigenlijk het Usui Reiki-systeem, omdat we hier meestal volgens zijn methode werken.

Het Japanse karakter  霊 rei staat voor spiritueel, universeel, de zon en heilig. En 気 ki betekent energie of innerlijke kracht. Je kunt 霊気 reiki vertalen als ” De kracht van de zon” of “Universele levensenergie”.

Bij Reiki is het altijd streven naar maximale ontspanning. Waardoor er maximale ki-flow ontstaat. Dit geldt voor alle oosterse geneeswijzen zoals acupunctuur en ayurveda: waarbij we willen dat de energie stroomt. Bij het toepassen van Reiki worden lichaam, geest en ziel, als het aankomt op ziekte en genezing, als een geheel gezien.

Reiki kent ook 5 basis principes

1 – Vandaag ben ik vrij in mijn gedachten.

2 – Vandaag maak ik mijzelf en anderen niet boos.

3 – Ik eer mijn leermeesters, ouders en oudere mensen.

4 – Ik doe wat mijn hart blij maakt.

5 – Ik ben vriendelijk voor alles wat leeft.

“Reiki geeft innerlijke rust en kalmte, helderheid, ontspanning en helpt bij pijn, angst en vermoeidheid”

Een reiki behandeling is ook geschikt voor wie niet ziek is maar rust en ontspanning zoekt. Tijdens de behandeling zitten of liggen patiënten gekleed op een stoel of een behandeltafel. De behandelaar legt zijn of haar handen op verschillende plaatsen op het lichaam. Die plaatsen komen overeen met onze zeven chakra’s. Die bevinden zich op of juist boven ons lichaam. De vrijgekomen energie stroomt vervolgens door ons lichaam.

Reiki wordt ingezet bij klachten van fysieke, emotionele en mentale problemen. Reiki wordt lang niet alleen gebruikt bij gezondheidsklachten, maar ook voor het verbeteren van onze levenskwaliteit.

Reiki werkt met universele energie en is op daardoor vergelijkbaar met andere alternatieve geneeswijzen zoals ayurveda en acupunctuur. Volgens de Chinese filosofie is deze universele energie de onmisbare levenskracht die in alle levende wezens aanwezig is. Reiki gebruikt deze universele energie vooral om het netwerk van energiebanen weer in evenwicht te brengen en te houden.

In deze energiebanen kunnen blokkades ontstaan die onze energiehuishouding in gevaar brengen. Alle energiebanen zijn met elkaar verbonden via een heleboel knooppunten, die ook wel bekend zijn als chakra’s. De reiki-behandelaar maakt deze blokkades ongedaan. Dat doet hij door extra energie door ons lichaam te laten stromen.

Chakra's

Reiki werkt niet met persoonlijke energie, maar met energie uit de kosmos. Via de zogenaamde sub chakra’s in onze handpalmen, stroomt die kosmische energie even goed door ons eigen lichaam en geest als door die van derden en wordt zowel door handoplegging als van op een afstand gestuurd. Zo worden disharmonieën in alle lichaamsdelen opgeheven. Reiki heeft een positieve invloed op alles waar energie aan te pas komt. Naast mensen is reiki dus ook geschikt bij dieren, planten, voorwerpen en situaties.

Helpt Reiki bij een burn-out?

Ja, want reiki is uitsluitend voedende energie. De energie die opgebrand is, word op een rustige manier weer aangevuld, precies in de hoeveelheid die je lichaam en geest aan kan.

Wat kan Reiki nog meer voor jou doen?

Reiki is altijd vloeiend. Het draait om liefde en energie. Het gaat als licht door het lichaam, zo kan het stromen. Reiki gaat waar het heen moet gaan. Je komt dieper tot jezelf. Energie wordt weer opgeladen. Emoties leer je los laten. Het wordt ook wel “Het pad van de liefde” genoemd. Leven vanuit je hart. Fysiek, spiritueel, emotioneel en op mentaal niveau.
Reiki gaat naar de oorzaak van het probleem. In het begin gaat het wellicht om hoofdpijn maar na verloop van tijd leer je zoveel over jezelf, dat nieuwe lagen van jezelf zich openbaren. Dan werk je aan de achterliggende oorzaak. Stress , angst of emotionele blokkades. Reiki kun je ook gebruiken om je hoofd rustiger te maken.

Een reiki- behandeling zorgt voor de meest uiteenlopende reacties en resultaten zoals:

 • Een warm en heerlijk gevoel
 • Tintelingen in het ganse lichaam
 • Een ontspannen en rustig gevoel
 • Beter kunnen slapen
 • Soms hevig transpireren
 • Lawaaierige ingewanden
 • Een grote en onweerstaanbare drang om te praten
 • Een angstig gevoel
 • Verdriet, plotse boosheid of… vrolijkheid en uitgelatenheid
 • Het tijdig afbreken en afvoeren van giftige afvalstoffen
 • De werking van onze organen wordt extra gestimuleerd
 • Onze hormonen komen in evenwicht
 • Ons zelf genezend vermogen wordt bevordert
 
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten of wellicht een afspraak maken? Stuur mij dan een berichtje of maak een afspraak.
Rei-ki symbolen
Hoe ziet een behandeling eruit?

Ik ben gecertificeerd Reiki 2 behandelaar.

Reiki behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Er wordt gewerkt met de handen, waarbij het lichaam, met een veronderstelde vorm van levensenergie, wordt behandeld.

Reiki kan helpen vervelende aandoeningen te voorkomen of in sommige gevallen, makkelijker te genezen. De combinatie van een massage en Reiki behandeling versterken elkaar.

De behandeling is geen alternatief/vervanging voor een bezoek aan de huisarts of medisch specialist. Voor medische zaken verwijs ik u altijd naar uw behandelend arts.

Behandeltijd

Ik trek voor een behandeling minimaal 60 minuten uit. Daarna reken ik verder af per 10 min.

Het tarief voor 60 minuten inclusief intake is € 80,00

Reserveer direct
Laden...